2012-04-02

Svečio monologas

Sveiki skaitytojai, kalba Svečias Brolis, prieš labai daug laiko buvau paprašytas, sukurpti kelis žodžius apie įkvėpimą ir labai ilgai nežinojau nuo ko pradėti ir kaip viską išsakyt suprantama kalba. Tad ilgiau nedelsęs, tiesiog rašysiu.

Kas yra įkvėpimas? Tai visų pirma procesas, suprantamas kaip tam tikro dalyko įsiurbimas į tam tikrą organizmą. Pvz.: oras į plaučius, įdomi informacija į smegenis. Įkvėpimas dažnai reikalingas, tam tikrai kūrybai išpildyti. Pvz.: oras - gyventi, įdomi informacija - idėjoms įgyvendinti.

Kas mane įkvepia? Atsakymas negali būti išbaigtas ir tiesus, nes tiksliai žinoti kas įkvepia, prilygsta žinoti gyvenimo prasmę. Tačiau galėčiau pasidalinti keliais pavyzdžiais, tikėdamasis, kad tai ką nors įkvėps. Pvz.: geometrinės formos, šešėliai, spalvos, šviesa, gyva muzika, atsitiktinumai, nereikalingi daiktai ir namai, plaukimas pasroviuj, neplanavimas, dalykai ne savo vietose, ...

Įkvėpk kitus. Domiuosi labai įvairiais dalykais, kurie (kaip pastebiu) aplinkiniams atrodo juokingi, ne rimti. Visko aprašyti nenorėčiau, nes skirtingus žmones įkvepia skirtingi dalykai, kiekvienas susiranda sau patinkantį įkvėpimo šaltinį. Galiu pasidalinti vaizdais, kuriuos esu sukaupęs, tokiai progai kaip ši: kai praverstų kažką parodyti.

Tikiuosi užteks kantrybės atrasti įkvėpimą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą