2011-07-10

Apie sekmadienių puikumus

Sekmadienis - tokia jau savaitės diena, kai viskas vyksta kitaip, negu įprastais -dieniais. Ir tai puiku, nes vien pati mintis apie ateinantį sekmadienį, įkvepia viskam, ko tik gali pareikalauti besitęsianti savaitė. Juk sekmadienį galima saldžiau pamiegoti, paskui neskubant pasimėgauti omletu, pasivaikščioti su šunimi ilguoju būdu, paskaityti knygą ir netgi (!) pradėti rūpintis kalėdinėmis dovanomis!
Šiandien mano sekmadienis buvo tikrai sekmadieniškas, nes apturėjau džiaugsmą pasižiūrėti keletą savo mylimo Erkiulio Puaro serijų! Jau kurį laiką svarsčiau, kas gi čia negerai su tais sekmadieniais? Ir staiga supratau, kad jau kurį laiką neberodo žaviojo belgų seklio... Ačiū Dievui, tai pataisoma.
Nieko keisto, kad ir šiek tiek vėlyvą sekmadienio vakarienę įkvėpė angliška arbata (tai reiškia, su pienu), kurią be paliovos siurbčioja visi to puikaus serialo veikėjai.
Taigi.
Sekmadieniškai dviejų žmonių vakarienei reikėtų:
8 riekelių duonos (naudojau tokią šiek tiek tamsią, su saulėgrąžomis ir linų sėmenimis)
1 didelio arba 2 mažų obuolių
1,5 valgomo šaukšto rudojo cukraus (baltasis reikalo irgi nepagadintų, tik jo reikės šiek tiek mažiau)
1 arbatinio šaukštelio cinamono
4 riekelių fermentinio sūrio (naudojau puikiai besilydantį "Ementaler")
trupučio sviesto

Obuolį(us) perpjauname pusiau, nulupame, išimame sėklytes ir supjaustome nedideliais kubeliais. Sudėję juos į indą apiberiame cukrumi ir cinamonu. Viską gerai išmaišome ir paliekame kelioms minutėms. Tuo tarpu įjungiame sumuštinių kepyklę ir paliekame įkaisti. Ant 4 duonos riekių tepame po truputėlį sviesto, dedame po gerą šaukštą obuolių įdaro ir viską uždengiame riekele sūrio bei likusiomis 4 duonos riekėmis. Paruoštus sumuštinius kepame keletą minučių.
Remdamasi asmenine patirtimi, rekomenduoju vakarieniauti mėgaujantis didžiuliu puodu arbatos su pienu. (Arba be jo. Mes juk ne visi ekstremalai.)
Šį kartą vakarienė buvo ne tik vėlyva, bet ir super  greita. Matyt, buvo išties skanu.
Svajingo Jums likusio sekmadienio ir sėkmingos darbo savaitės!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą