2011-11-05

Apie nedarbingą, bet skanų darbo šeštadienį

Kadangi šeštadienis, nedrįstu ilgai Jūsų trukdyti.
Kai grįšit namo po netikėto darbadienio, nepatingėkit sugaišti pusvalandį gamindami šias sūrio lazdeles - turėsit nuostabų užkandį prie alaus, vyno arba prie antros sūrio lazdelės. Chi chi.
Pilnutėlei kepimo skardai lazdelių reikės:

180 g smulkinto čederio (ar kokio kito kietesnio, bet ne kiečiausio) sūrio,
50 g minkšto sviesto,
180 g miltų,
1/2 arbatinio šaukštelio druskos,
po žiupsnelį (pagal skonį, žinoma) maltos paprikos ir malto čili,
1 valgomas šaukštas skysčio (vandens, pieno arba grietinėlės).

Visus ingridientus (išskyrus skystį) suberkite į dubenį ir gerai išmaišykite (galite maišyti virtuviniame kombaine). Tada supilkite šaukštą pasirinkto skysčio ir minkykite, kol tešla sulips į vientisą rutulį. Tešlą plonai iškočiokite ir supjaustykite norimo ilgio ir pločio juostelėmis. Sudėję į kepimo skardą kepkite 180°C karštumo orkaitėje maždaug 12-15 minučių (man prireikė visų 15).

Traškios, skanios ir rudeniškai auksinės sūrio lazdelės.
Būtinai vieną (o gal ir visas penkias...) sukramsnokit dar karštą - nepamirštama!
Įkvepiantis receptas čia.

Mes gi bandysim susiorganizuoti Hario Poterio peržiūros vakarą. Ką gi, einam spausti moliūgų sulčių tuomet...

Kuo ilgesnio trumpojo savaitgalio Jums!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą