2011-10-11

Apie visokio šildymo reikalaujantį sezoną

Savaitgalį dar spėjom pasidžiaugti rudens nuostabybėmis Druskininkuose ↓:
Ir ne tik gražiais spalio peizažais... Turbūt būtų absoliučiai keista atvažiuoti į šį puikų miestą ir nepasimėgauti masažais ar kitokiu kurortiniu gėriu. Šįkart išbandžiau viso kūno šveitimą - masažą ir likau neregėtai nelauktai nustebinta šia gerokai šildančia procedūra. Todėl skubu dalintis ypatingai paprastu, namie pagaminamo kūno šveitiklio  receptu:
  • keli šaukštai mėgiamo/turimo aliejaus (pati naudoju alyvuogių), 
  • pora šaukštų druskos,
  • žiupsnelis mėgiamų žolelių (nebūtina).
Viską atsargiai sumaišykit, bet neleiskit druskai ištirpti (dėl šios priežasties, geriausia likusį šveitiklį laikyti vėsiai). Naudoti jį reikėtų ką tik išsimaudžius, kai oda dar šilta ir drėgna (...) - masažuojamaisiais judesiais įtrinkit veido ar viso kūno odą, nuplaukit druskos kristalus šiltu vandeniu, o aliejaus likučius nušluostykit popierine servetėle arba rankšluosčiu. Į odą spėjęs įsigerti aliejus atstos kremą. Išbandyta, patikrinta, veikia!

Grįžtant prie Druskininkų temos, reikėtų paminėti, jog savaitgalis gavosi visai neblogas. Miegoti iki devynių (!), pavarvinti seilę apžiūrinėjant visą būrį Porsche automobilių (pasirodo, mums po langais vyko šių gražių mašiniukų klubo sezono uždarymas), mažumėlę patuštinti viešbučio mini barą (nemeluosiu, neraustu nei trupučio!), pasivaikščioti po beveik auksinį miestą, o grįžtant namo - n-tąjį kartą aplankyti Grūto parką ir nusipirkti tikrų, ką tik surinktų dzūkiškų voveruškų (liet. voveraičių) beigi spalgenų (liet. spanguolių) - ne kasdien pasitaikantys malonumai. Todėl carpe diem!
Argi ne puiku, jog grįžę pasimėgavom orkaitėje keptu omletu su šviežiomis voveraitėmis (o pastarųjų užteko ir pirmadienio vakarienei - spagečiams su grietinėles ir česnakų padažu)?.. Argi ne puiku, kad kada tik panorėję (nors ir giliausią žiemą) galėsim išsivirti tikro spanguolių kisieliaus ar pasigaminti padažo prie mėsytės?.. Savaitgalis buvo išties neblogas. Tokia tat išvada.
Deja, darbo savaitės pradžia - pripažįstu ir aš pati - nebebuvo tokia lepinanti šiluma ir saule, kaip norėtųsi... Ir visgi. Atslinkus tikrai šaltam beigi lietingam orui, iš užmaršties pradeda lįsti galybė puikių šiam laikui skirtų užsiėmimų.
Vienas jų - pats paprasčiausias - tai mėgiamų serialų žiūrėjimas gurkšnojant karštą arbatą. Kalbu, žinoma, ne apie kokias tai marijanas, laukines aistras, keršto bučinius ir panašiai. Kalbu apie tokį gėrį kaip "Sex and the city" arba "Boardwalk Empire".
Antras gi - naminė, visaip kaip šildanti trijų rūšių pupelių čili sriuba/troškinys (keletas saujų virtų sojų bei paprastų baltų pupelių, skardinė konservuotų raudonųjų pupelių, sauja keptos maltos jautienos, druskos, čili pipiro (gyvo ar džiovinto), pomidorų pastos, vandens - viską paverdam vis pamaišydami maždaug dešimt minučių, lengvai sutrinam šakute ar bulvių košei skirtu virtuvės įrankiu, pilam į dubenėlį, barstom tarkuotu sūriu ir šildomės iš vidaus!
Trečias užsiėmimas - vienas mano mėgiamiausių - karštos pieniškos kavos (pageidautina, Lãtte) gėrimas pliurpiant  su mylimiausia sese arba pasiilgčiausia drauge (rekomenduojamos vietos McCafe ir Latte Shake).
Na, kaip? Pradžiai įkvėpimo ir šilumos užteks? Neabejoju, kad taip.
Savaitė nusimato įdomi ir kupina bendravimo bei įspūdžių, todėl - laikau pirštus sukryžiavusi! - ir įrašų turėtų netrūkti (kad tik būtų kam juos skaityti...).
Pabaigai, keletas įkvepiančių pasiūlymų:
įkvepiantis žmogus - Algimantas Čekuolis (vos pamačiusi jo parašytą straipsnį ar knygą - nebegaliu atsiplėšti, kol neperskaitau. Įtraukia kaip saulėgrąžos - na, dar truputį, dar keletą puslapių...).
įkvepianti daina - Liūdni Slibinai - Liūdni Slibinai (geriau apibūdinti šiandieninės mano kelionės iki namų - neįmanoma).
įkvepiantis tinklaraštis - Naujieji Lipnickai (paprastas, gražus ir išradingas simpatiškų žmonių gyvenimas).
- įkvepiantis filmas - The Girl with the Dragon Tattoo (išgirdusi pavadinime esančius žodžius "drakonas" ir "tatuiruotė", maniau, kad tai filmas apie kinų mafiją... apsikvailinau per visą pilvą! Puikus filmas: įdomus siužetas, nemažai detektyvo, truputis smurto, dar mažesnis truputis meilės ir nuostabūs - nuostabūs! - skandinaviškos žiemos peizažai. Rekomenduoju.).
P.S. įrašas išėjo ilgas ilgas, kaip vokiečių kalbos pamokos kadaise...

2 komentarai:

  1. Labai džiaugiuosi, kad mūsų tinklaraštis įkvepia tave!O taviškis įkvepia mane :) Kodėl neradau jo anksčiau??

    AtsakytiPanaikinti
  2. Geriau vėliau negu niekad; )
    Ačiū už gražų žodį!

    AtsakytiPanaikinti