2011-06-25

Apie savaitgalinį geros nuotaikos maistą

Kai savaitgalis toks beveik arba iš tikrųjų lietingas, gerą nuotaiką gali sugrąžinti ne tik įdomi knyga ar geras filmas, bet ir skanus maistas. Kalbu, žinoma, apie gardžią, gražiai atrodančią bei - būtinai! - namie gamintą vakarienę. Pavyzdžiui, orkaitėje keptas kalakutų blauzdeles. Kalakutiena, kaip žinia, liesa, skani, ir, žmonės kalba, sveika mėsytė, todėl galima ja iš širdies pasimėgauti, pamirštant visus sąžinės priekaištus.

Sočiai dviejų žmonių vakarienei reikėtų:

2 kalakuto blauzdelių (gali būti ir abi kairiosios, ir abi dešiniosios - skirtumo nėra)
2 skiltelių česnako
poros žiupsnelių druskos 
raudonėlio, baziliko, čiobrelio, rozmarino - tiek, kiek turit ir mėgstat (galima naudoti ir tik kurį nors vieną iš jų)
2-3 šaukštų alyvuogių aliejaus
mažesnės pusės citrinos (sulčių ir to, kas lieka jas išspaudus)

Blauzdeles sudėti į kepimo indą. Gerai įtrinti druskos, česnako ir prieskonių mišiniu, pašlakstyti aliejumi, citrinos sultimis ir palikti bent pusvalandžiui pasimarinuoti. Likusią citrinos žievelę ir minkštimą perpjauti į keletą dalių ir padėti šalia blauzdelių. 
Indą uždengti folija, dėti į iki 200°C įkaitintą orkaitę ir kepti pusantros valandos. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, nuimti foliją ir leisti blauzdelėms šiek tiek paskrusti.
Iškepusias blauzdeles patiekti su keptomis bulvių skiltelėmis ar virtais ryžiais bei rūgštesne (spanguolių/bruknių) uogiene.
Taip taip, tai tik maistas, bet...
Skanaus ir lengvo likusio savaitgalio!

P.S. vakaro nuotaiką diktuoja Luca Guadagnino "Io sono l'amore" ("I Am Love")

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą