2011-06-22

Apie įkvėpimą bėgioti ir bėgimą dėl įkvėpimo

Bėgioti užsimaniau dar praėjusį rudenį, vedina neabejotinai galingos amerikietiško gyvenimo būdo įtakos. Juk ne kartą filmuose, nuotraukose ir kitur esame matę gražius, įdegusius (kaip be to!) ir sportiškus žmones, risnojančius kokiam nors Niujorko Centriniame parke. Pasidabinę ausinėmis būriai žmonių laksto ryte, per pietus ar vakare. Prisipažinsiu, tokio bėgiojančio žmogaus įvaizdis man siejasi ne tik su gražiu kūnu ar puikia nuotaika, bet ir su iš esmės sėkmingu gyvenimu. Taigi susiviliojusi savo pačios susidarytu įspūdžiu, nusprendžiau pasidomėti, nuo ko pradėti tą 'jogging'. Nors patarimų radau daugiau nei daug, apsistojau ties išties paprastu/neprastu patyrusio bėgiko Aurimo Skinulio straipsniu. Pasiūlymas pradėti nuo kelių minučių, bėgimo laiką ilginant labai palaipsniui, išties reikalauja kantrybės ir užsispyrimo, bet tikrai veikia!
Su ilgesnėmis ar visai trumputėmis pertraukomis bėgioju nuo praėjusių metų spalio. Pripažinkim, būtų nusikaltimas gyventi beveik parke ir nepasinaudoti miško takeliais ar šalia esančiais puikiais bėgimo takais. Mano didžiai nuostabai, bėgiotojų kaip aš beigi labiau pažengusių aplink pilna. Tikrąja šio žodžio prasme. Tai išties džiugina!
Kaskart sėkmingai nubėgusi užsibrėžtą minučių skaičių, siaubingai didžiuojuosi savimi! Bet įdomioji viso šio reikalo dalis slypi puikiam  užburtam rate: bėgiojimui įkvepia noras linksmėti/gražėti/stiprėti, o bebėgant staiga suvoki, kad nori ir gali dar ne tiek! Pavyzdžiui, nusprendi dalyvauti - neįtikėtina! - Vilniaus maratone 2011... Arba pasiryžti numesti (ir numeti) -niolika kilogramų seniai nebereikalingo svorio. Arba pagaliau pabaigti jau porą mėnesių "skaitomą" knygą. Arba pradėti blog'ą. Apie įkvėpimą. Sau ir kitiems.

P.S. šauktukų gal ir daugoka, bet čia juk pirmasis įrašas, todėl, manau, galima.
P.P.S. šiandien bėgiojimui ir ne tik įkvepia Adele - Set Fire To The Rain

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą