Jau labai seniai planavau vėl gaminti savo itin mėgstamą kinietišką patiekalą. Bet vis nerasdavau laiko, progos, ingredientų. Žodžiu, buvau pasiteisinimų čempionė. Bet štai susiėmiau ir šiandienos vakarienei pagaminau nuostabią saldžiarūgščiai aštrią baltųjų grybų sriubą su vištiena. Ji labai paprasta ir, tikriausia, ne kartą Jūsų ragauta kokiame nors kinietiško maisto restorane.
Gaminti kinietišką maistą namuose nėra sudėtinga, bet, norint išties restoraniško skonio, svarbu nesukčiauti ir nekeisti reikiamų ingredientų tais, kuriuos tiesiog turim po ranka. Patikėkit, ne iš snobizmo taip kalbu. Iš patirties.
Didžiuliam sriubos puodui turėkit:
Gaminti kinietišką maistą namuose nėra sudėtinga, bet, norint išties restoraniško skonio, svarbu nesukčiauti ir nekeisti reikiamų ingredientų tais, kuriuos tiesiog turim po ranka. Patikėkit, ne iš snobizmo taip kalbu. Iš patirties.
Didžiuliam sriubos puodui turėkit:
3 litrus vištienos sultinio (normalaus, Jūsų pačių virto),
50 gramų baltųjų kiniškų grybų (white fungus),
100 mililitrų ryžių acto,
90 gramų cukraus,
po pusę arbatinio šaukštelio maltų baltųjų ir juodųjų pipirų,
šlakelį sezamų aliejaus,
apie 400 gramų vištienos filė,
2-3 valgomus šaukštus kukurūzų krakmolo,
porą šviežių agurkų.
Visų pirma, dideliame dubenyje verdančiu vandeniu užplikykit baltuosius kiniškus grybus. Palikite pastovėti maždaug 20 minučių arba ilgiau. Per tą laiką grybai gerokai išbrinks, jų tūris padidės maždaug dvigubai.
Nusausinkit grybus nupildami vandenį. Grybus susmulkinkit kąsnio dydžio gabaliukais. Ypač geltoną grybų dalį tiesiog nupjaukit peiliu ir išmeskit.
Vištieną supjaustykit labai plonais gabalėliais ir pabarstykit druska.
Puodą su sultiniu statykit ant ugnies ir kai sultinys jau bus beveik užviręs, sumeskit į jį smulkintus baltuosius grybus.
Vištienos gabalėlius apvoliokite kukurūzų krakmole ir sumeskit į jau verdančią sriubą.
Tuomet supilkite ryžių actą ir suberkite cukrų bei pipirus. Pamaišykit. Leiskit minutę pavirti ir paragaukit. Jeigu reikia, įpilkite dar ryžių acto arba cukraus, pabarstykit pipirų ir druskos. Jūsų tikslas - išgauti norimą saldaus, rūgštaus ir aštraus skonių balansą.
Įpilkit šlakelį sezamų aliejaus ir užsukę ugnį palikit sriubą dar keletą minučių pastovėti.
Ką tik pagaminta garuoja ant stalo ši sriuba. Be galo skani :)
AtsakytiPanaikintiLabai džiaugiuosi girdėdama! Man ji irgi žiauriai skani, ačiū, kad priminėt; )
AtsakytiPanaikintiAš taip pat dėkoju už receptą, ne pirmą kartą jau pagal jį gaminu - tikrai skanu! <3
AtsakytiPanaikintiNuostabu girdėti!; )
AtsakytiPanaikintiMan grybai pervire,o siaip neblogai visai
AtsakytiPanaikintiviskas skanuir puiku, tik niekaip nesuprantu kam vištiena voliot kukurūzų krakmole, ir be jo viskas gaunasi puikiai :)
AtsakytiPanaikintiSveiki,
AtsakytiPanaikintiPasigaminau sriubos pagal šį receptą. Tik nevoliojau krakmole vištienos. Vis bandžiau išgauti tą nuostabųjį skonį, bet taip ir nepavyko. Rūgštelė jaučiausi, saldumo pakanka, bet poskonis ne tas. Ir vištiena sausoka, o ne tirpsta, nors mažais gabaliukais pjaustyta. Gal patarsit, kaip patobulint? :)
kad vistiena tirptu burnoje ir nebutu sausa reikia kukuruzu krakmolo
PanaikintiLabai skani sriuba,visada gaminu pagal si recepta.Mano vaiku megstamiausia sriubyte😋😋😋
AtsakytiPanaikintiAčiū labai už receptą, tik noriu pasitikslinti, kaip Jūs gaminote vištienos sultinį ?:) ačiū :)
AtsakytiPanaikintiAčiū labai už receptą, tik noriu pasitikslinti, kaip Jūs gamino te vištienos sultinį ?:) ačiū :)
AtsakytiPanaikintiSveiki, nepadauginkit acto, paragaukit pirmiausia ir jeigu truks ipilkit dar. Bent jau as taip isgavau norima skoni
AtsakytiPanaikintiKad vistiena butu tirpstanti ir minksta - butina volioti krakmole. Poskonis ne tas, nes per mazai baltuju pipiru, turi buti puse valgomojo sauksto o ne arbatinio. Prašom ir skanaus.
AtsakytiPanaikintiSveiki,ar butu imanoma suzinoti Ka butent kukuruzu krakmolas priduoda vistienai? Dekuj
AtsakytiPanaikintiO nuo ko įgauna aštrumą? nes iš ingridientu nieko aštraus nematau
AtsakytiPanaikintiPasakiška sriubytė. Tik pipirikių visada perdauginu.
AtsakytiPanaikintiPasakiška sriuba, primena vaikystę.... ne pirmą kart verdu pagal šį receptą 🙂 Šį kart pagardinau dar vienu kitu sojos padažo šaukštu ir svogūno laiškais
AtsakytiPanaikinti